Politie en Amerika

Het begint hier ook al op Amerika te lijken.
Je hebt een pakkie aan, en je bent de baas.
====
zaterdag 06 december 2014 | 10:41

HUIZEN Ingrid Sloot uit Huizen is woensdag hardhandig aangehouden toen ze met haar loslopende hond over de Blaricummerheide wandelde. “Ik ben als een crimineel met handboeien om naar het politiebureau gebracht en in de cel gezet”, zegt ze tegen De Telegraaf.

Rond half 2 loopt Ingrid met haar hond Luna over de heide, wanneer twee boa’s van het Goois Natuurreservaat en de politie op haar afkomen. Ze krijgt een boete omdat haar hond niet aan de riem zit. Wanneer de twee om een identiteitsbewijs vragen, kan ze die niet geven. Ze krijgt een tweede boete opgelegd en vraagt of dat misschien als waarschuwing kan worden afgedaan. De handhavers doen dat niet en besluiten Ingrid staande te houden en de politie te bellen.

In afwachting van de politie krijgt Ingrid het inmiddels koud: “Ik wilde een beetje heen en weer lopen om het warm te krijgen. Dat mocht niet van de boa.” Ze wordt hardhandig tegen de grond geduwd en krijgt handboeien om. Op het politiebureau wordt ze gefouilleerd en in de cel gezet. Dezelfde middag mag ze weer naar huis.

Drie dagen later is Ingrid nog flink geschrokken en staan de striemen nog om haar polsen. Ze heeft een klacht ingediend wegens buitenproportioneel geweld.

‘Juist gehandeld’
Volgens de politie is er juist gehandeld: “Omdat mevrouw haar ID niet bij zich had, moesten wij haar identiteit natrekken op het politiebureau. Dat de verdachte van een strafbaar feit dan tijdelijk wordt opgehouden in een cel, is gebruikelijk. Daarin wordt iedereen hetzelfde behandel, ook als het strafbaar feit een loslopende hond is.”
====
Aangelijnde hond poept in de bosjes. Diarree. Boete omdat de man dat niet opruimen kon. Jongetje van drie plas in de goot. hoepelakee, weer een strafbaar feit.
Ja, onze klote dienders maken het er voor de goeie dienders niet gemakkelijker op.
Deze dienders moeten ontslag krijgen, en de leiding ook als zij het er mee eens zijn.

Met vr. gr.
Marten Dek

Een gedachte over “Politie en Amerika”

  1. idd.marten,en dan ook verpicht leren lezen,dan zijn ze de eerste 10jaar wel van de straat.
    vr.groet
    johannes

    @@ MD >> Liever mensen leren dat mensen, mensen zijn.
    Kleur en afkomst maken niets uit. << MD @@

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *